Forfaitair betalingssysteem

In het voorjaar van 2023 verhuist onze praktijk naar Boom en zullen we verdergaan onder de naam ‘praktijk Brig’.
We schakelen dan over naar een nieuw, forfaitair betalingssysteem.

Onze praktijk, het ziekenfonds en de patiënt gaan een contract met elkaar aan. Hierna ontvangt de praktijk maandelijks voor elke patiënt een ‘forfait’ of een vast bedrag van het ziekenfonds waar de patiënt is ingeschreven. Dit betekent dat als je je inschrijft in onze praktijk, je niet meer moet betalen voor een consult bij de artsen of verpleegkundige.. Je kan je inschrijven in onze praktijk, indien je woonplaats ligt in de groene zone die aangeduid is op het kaartje hiernaast.
Ook thuisverpleegkundige zorg hoef je niet te betalen. De enige voorwaarde is dat je bent aangesloten bij een ziekenfonds. Indien je na een ziekenhuisopname of op vraag van een arts verpleegkundige zorgen in de praktijk of thuis nodig hebt, zal de praktijk dit voor je regelen.
We zijn ervan overtuigd dat ons team van zorgverleners onze patiënten beter kunnen verzorgen en behandelen via dit nieuwe systeem. Het geeft ons de kans om maximaal in te zetten op preventie en gezondheidsbevordering.
Elke patiënt van onze praktijk dient zich in te schrijven via een papieren inschrijvingsformulier. Je kan dit formulier hier downloaden. Je kan het document ook bij ons in de praktijk opvragen. Je bezorgt het ingevulde formulier terug tijdens je volgende consultatie of steekt het in onze brievenbus. Vanaf de start van onze nieuwe praktijk of nadien, de maand na je inschrijving, betaal je niets meer voor een consultatie of huisbezoek.
Door in te schrijven engageer je je om steeds de praktijk te contacteren wanneer je een huisarts of (thuis)verpleegkundige nodig hebt. Wanneer je een huisarts of verpleegkundige consulteert binnen de zorgzone die niet verbonden is aan onze praktijk moet je dit zelf betalen zonder tussenkomst van het ziekenfonds. De zorgzone wordt aangeduid door de rode lijn op het kaartje hiernaast.
Heb je een dringend medisch probleem buiten onze openingsuren of bevind je je ver weg? Dan kan je wel een andere zorgverlener raadplegen. Onze praktijk zal je dan het terugbetalingstarief vergoeden.
Je kan je steeds gratis terug uitschrijven door het invullen van een uitschrijvingsformulier dat je hier kan downloaden of vragen in de praktijk. De uitschrijving is administratief in orde vanaf de daaropvolgende maand.
Heb je na het lezen van de informatie hieronder nog vragen, aarzel dan niet om ze ons te stellen.

Zones van het medisch huis

De groene zone duidt aan voor welke woonplaats u kan inschrijven in onze praktijk. De rode lijn duidt de zone van niet-terugbetaling aan. Indien u een huisarts raadpleegt binnen deze zone, dan zal hiervoor geen terugbetaling gelden.