Praktijknieuws

Praktische informatie over onze praktijk

Wegenwerken

Vanaf eind april zijn er werken aan kruispunten ’s Herenbaan en de Overwinningstraat. Meer informatie over de wegenwerken in de buurt van de praktijk vindt u op deze website.

COVID-19 nieuws

Informatie omtrent COVID-19 voor een veilige zorgverlening

Coronamaatregelen

Sinds de coronapandemie delen we onze raadplegingen in in 2 soorten:

 • een gewone consultatie (enkel voor patiënten zonder symptomen die op een infectie wijzen)
 • een speciale COVID-19 consultatie (patiënten met symptomen van infectie*)

Vaak gestelde vragen

Symptomen die kunnen wijzen op een infectie zijn koorts, hoesten, neusverkoudheid, spierpijn of algemeen ziek gevoel, hoofdpijn, moeheid, keelpijn, oorpijn, druk op de borst, kortademigheid, diarree, braken of misselijkheid
Neen. Door de strenge maatregelen zijn we genoodzaakt het toilet te sluiten. Je kan dit dus niet gebruiken.
Ja, er is ontsmettingsmiddel aanwezig op de praktijk.

Consultatie aanvragen

U kan zeker ook online een afspraak maken.
Gelieve steeds een afspraak per persoon te maken.

Let op : we proberen consultaties te scheiden tussen enerzijds mensen met een mogelijke infectie en mensen die voor andere redenen op consultatie komen. Kies daarom het juiste type afspraak wanneer u online een afspraak aanvraagt.

Denk aan het volgende

 • Neem een mondmasker mee en trek het aan voor je binnenkomt.
 • Ontsmet je handen bij het binnenkomen op de praktijk.
  Er is ontsmettingsvloeistof aanwezig.
 • Neem enkel het noodzakelijke mee (vb. telefoon, portefeuille).
 • Je komt best alleen naar binnen.
  Begeleiders wachten eventueel buiten of in de auto (kinderen mogen begeleid worden door 1 ouder).
 • Kom op het afgesproken uur (niet te vroeg, niet te laat).
 • Betaal indien mogelijk via Payconiq®
  (via de bankapp op je smartphone).
 • Indien je vlak voor je afspraak toch symptomen van een infectie* krijgt, dan kom je niet naar de praktijk, maar meld je dat telefonisch.

Afscheid Dr. Dingemans vanaf 1 februari 2021

Beste patiënten,

Ik stop mijn functie als huisarts vanaf 01/02/2021. Met pijn in het hart neem ik afscheid van jullie en van een fijn team van collega’s. Het werken tijdens de nachten en weekenden weegt voor mij te zwaar, dit in combinatie met de dagdagelijkse praktijk.

Graag wil ik jullie bedanken voor het vertrouwen dat ik van jullie kreeg de afgelopen 25 jaar. Op jullie meest kwetsbare momenten hebben jullie me laten zien wat jullie zorgen en angsten waren, hoe je lichaam of geest je zomaar in de steek kan laten, hoe ouderdom langzaam of soms razendsnel dichterbij komt. Ik dank jullie voor de fijne gesprekken, de momenten die we samen doorbrachten met een lach, een traan , een krop in de keel. Vrolijke en triestige momenten. De momenten waarop ik jullie advies mocht geven…

Jullie hebben me verbaasd doen staan, laten glimlachen, soms in woede doen ontsteken of doen blozen. Jullie hebben me getoond dat het leven vanuit heel veel verschillende invalshoeken te bekijken is … Dank je wel! Ik realiseer me dat ik vast ook mensen heb tekort gedaan. Als dat voor u zo is, dan spijt me dat oprecht.

Ik bedank graag mijn partner en kinderen, zonder hun onvoorwaardelijke steun was dit niet mogelijk geweest. Ze hebben me dikwijls moeten missen. Ik heb nog wat goed te maken … En laatst maar niet minst, bedank ik mijn lieve collega’s, voor de steun, het overleg, de gedeelde zorg, het bemoedigende woord, het subtiel opvangen en bijsturen van mijn tekortkomingen waar ik het zelf niet zag, het altijd klaar staan om samen de dingen tot een goed einde te brengen.

Het gaat jullie goed …

Dr. Carla Dingemans